Националниот младински совет на Македонија подготви едукативно видео за потребата од постоење на Закон за млади во Република Македонија. Видеото е изработено во рамки на проектот „Активни Денес – Алатки за спроведување на младинските политики“.

Од Националниот младински совет на Македонија посочуваат дека Законот за млади го сметаат за клуч за квалитетна основа за младинските политики и затоа и го ставиле во фокусот на локаните активности во рамките на овој проект.

Ваш коментар