Работна сесија за предлог текстот на Законот за младинско учество и младински политки, се одржа викендот од 15 – 17 март, во Хотел Монтана Крушево.

На тридневната работилница се финализираше предлог – Законот за младинско организирање и учество, а исто така се утврдија идните чекори во однос на споделување на содржината  на Законот со пошироката јавност и одржување на консултативни средби со млади.

Оваа работилница беше во организација на  Мисијата на ОБСЕ во Скопје, а на истата покрај членовите на работната група, присуствуваше и правниот експерт ангажиран од страна на Мисијата, м-р. Денис Прешова.

 

Ваш коментар